לפני זמן מה פגשתי אדם שהעבודה שלו בתחום הדיגיטל. הוא ניסה לשכנע אותי שכדאי לי לעבור לכרטיס ביקור דיגיטלי ואמר כרטיסים מודפסים עברו מהעולם (מצא לו למי להגיד). הוא שלח לי קישור לכרטיס שלו ונפרדנו לשלום. אחרי כמה זמן שאל אותי חבר אם אני מכיר מישהו שיודע לעשות כרטיסי ביקור דיגיטליים ואמרתי לו שלא מזמן נפגשתי עם מישהו כזה ושמיד אני שולח לו קישור לכרטיס הדיגיטלי שלו. הבעיה היא שבתוך כל הוואצאפים והאסאם אסים שאני מקבל בכל יום, שכחתי את שמו ולא הצלחתי למצוא את הקישור לכרטיס שלו.
וזה גרם לי להבין באופן סופי את מה שכבר ידעתי, שכרטיסי ביקור ״מסורתיים״ עדיין רלוונטיים, למרות שהעולם עובר יותר ויותר לאונליין. אז במיוחד בגלל זה, החלטתי לעשות סדר ולספר לכם את כל מה שחשוב שתדעו על כרטיסי ביקור.
מיתוג
כרטיס הביקור, אמור לדבר בשפה המיתוגית של העסק שלכם. לכן, זה לא מספיק שהוא יהיה אינפורמטיבי, אלא, הוא צריך לשדר את מי שאתם ואת מה שאתם עושים וכל זאת בשפה עיצובית נכונה.
אם מיתגתם את העסק שלכם ויש לכם שפה, כדאי שאותו המעצב או המעצבת יעצבו לכם גם את הכרטיס.
אם אין לכם מיתוג, יכול להיות שזה בדיוק הזמן לעבוד על שפה עיצובית שתאפיין את העסק שלכם.
אם אתם לא רוצים לבנות כרגע שפה עיצובית, לפחות תבנו לוגו שישמש אתכם אחרי כן ויהיה מודפס על כרטיס הביקור שלכם.
שפה עיצובית משדרת לא מעט דברים, כשחלק מהם עובדים על התת מודע ועל תחושות שאנחנו מרגישים כשאנחנו רואים את העיצוב. זה יכול להיות תחושה של יוקרה, של אמינות, של קלילות או של מכובדות ובפורמט מהודק של כרטיס ביקור כדאי לחשוב על איזו תחושה נרצה להעביר בנוסף לאינפורמציה.
הגודל כן קובע! או יותר נכון הצורה.
נכון שרוב בעלי העסקים הולכים על פורמט סטנדרטי של כרטיס בגודל 9×5 ס״מ, אבל אם תרצו לבלוט מעל לכל כרטיסי הביקור כדאי שתחשבו על פורמט פחות סטנדרטי. לקוחות אוהבים לדעת שבעל העסק חושב בצורה לא סטנדרטית ובכך לייצר עבורם פתרונות מחוץ לקופסה. לכן, אם כרטיס ביקור הוא המקום הראשון או השני שבו הלקוחות פוגשים את העסק שלכם ואתם רוצים לשדר להם את הדברים הללו, כדאי שתחשבו על צורה לא סטנדרטית.
מה לכתוב בכרטיס ביקור
כרטיס הביקור שלכם צריך להיות נקי, עם כמה שפחות טקסט אבל כמה שיותר אינפורמציה. נשמע מוזר? אז בואו נעשה סדר.
האינפורמציה החשובה ביותר שצריכה להיות היא הטלפון שלכם ואתר האינטרנט.
אם אתם עסק שמקבל קהל אז כתובת פיזית היא מאד מאד חשובה.
בנוסף, אם יש לכם נכסים דיגיטליים כמו דף פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר או אחרים, תוכלו להוסיף אייקונים שלהם והלקוחות כבר ידעו לחפש אתכם. אבל זה לא הכרחי משום שאם הם יכנסו לאתר שלכם, הם יוכלו להגיע אליהם דרך שם.
דו צדדי או צד אחד?
אם כבר יש לכם נכס נדלני, כדאי לנצל את כל כולו ולהפיק ממנו את המקסימום. לכן, שימו בצד אחד את כל האינפורמציה החשובה ובצד השני את הלוגו, או סלוגן שתואם את השקפת עולמו של העסק.
דיגיטלי או מודפס?
כמו בכל דבר, לכל סוג כרטיס שתבחרו יש יתרונות וחסרונות. היתרון של דיגיטלי הוא בכך שהוא ידידותי לסביבה וניתן להכניס בו המון אינפורמציה שלא ניתן להכניס לכרטיס ביקור רגיל. בנוסף, בלחיצת כפתור תוכלו להגיע לכל נכס דיגיטלי של בעל השירות.
החיסרון הוא, שהוא ״הולך לאיבוד״ בין כל אנשי הקשר שלכם וכשאתם פוגשים אנשים לראשונה, הסיכוי שיזכרו את שמכם הוא קטן ולכן גם יהיה קשה להגיע לקישור.
את כרטיס הביקור המודפס סביר להניח שישימו במשרד, על המקרר או במקום נוח למציאה כך שיהיה ניתן לשלוף אותו בכל רגע נתון. וזה הערך העיקרי שלו, שברגע שצריך ניתן למצוא אותו בקלות.
בנוסף, אם תעצבו את הכרטיס באופן ייחודי, גם הערך שלכם כנותני שירות ייחודי ויצירתי יוכל לבלוט מעל כרטיסי ביקור דיגיטליים. משום שבכרטיסי הביקור הדיגיטליים יש פחות אפשרויות לעיצוב ייחודי.
ומה אם אתם לא נמצאים מול הלקוח ואתם לא יכולים לתת לו כרטיס ביקור ידני?
בשביל זה יש לכם את אתר האינטרנט של העסק ותמיד תוכלו לשלוח קישור לאתר, שם יש את כל האינפורמציה עליכם ועל העסק שלכם.